Motorsport – en sport på frammarsch bland gammal och ung

Man kan inte säga att motorsport bara är en sport eller att den som sysslar med en del av motorsporten nödvändigtvis måste vara intresserad av en annan. Det handlar om att behärska ett fordon, det ska gå snabbt och först i mål vinner. Tävlingarnas upplägg, hur och var man kör, samt vad man som förare behöver vara bra på skiljer sig åt mellan de många olika motorsporterna. Motorsporterna har ökat i popularitet under de senaste decennierna. Det är dels en fråga om pris, tillgänglighet och även stora karaktärer som dragit uppmärksamhet till sporterna. Är du intresserad hittar du senaste nytt på aktuellmotorsport.se.

shutterstock_394532998Senaste nytt på aktuellmotorsport.se

Är du intresserad av Formel 1, Moto GP, speedway eller skotercross? Häng med i motorsportens värld direkt online. När de olika motorsporterna blivit allt mer populära har också utbudet ökat. Racing kan ske med t.ex. båt, klassiska bilar och med skotrar, på is, snö, eller i skog och på bana. Som motorsportsfantast blir det svårt att hinna se alla loppen direkt när de sänds, samtidigt som du kanske vill höra om nya discipliner inom de olika sporterna. Eftersom motorsport hela tiden ökar i popularitet och tävlingarna får mer och mer uppmärksamhet finns det mycket att lära sig och läsa om.

Motorsport med svenska ögon

I Sverige har vi bara haft en riktigt stor Formel 1-förare. Ronny Peterson är utan tvivel vår mest framgångsrika racingförare som tragiskt nog omkom under ett lopp på Monza-banan 1978. Innan dess hann han vinna ett VM-silver som bäst. Inom speedway har vi länge legat i topp på världsrankingen med bland annat Tony Rickardsson och innan dess Ove Fundin som plockat hem VM-titlar på löpande band. Sverige är också framgångsrika inom Enduro där man kör cross på banor genom svår terräng. Som namnet antyder, från engelskans “endurance”, är detta en mycket tuff och fysiskt krävande gren. Anders Eriksson har lyckats att kamma hem inte mindre än sju VM-guld i sporten.