Bollsporter med stora bollar

Ball sports with big ballsNär det kommer till bollsporter med stora bollar kommer det som de flesta verkligen kan placera i en kategori som får bära namnet. Här handlar det då om den vanligaste av alla sporter i världen, och detta är naturligtvis fotboll. Här spelar det ingen roll om du är ung eller gammal, flicka eller pojke. Detta är nog en sport som alla på något sätt i livet har provat, även om det bara var på en nivå som gällde att skjuta några skott på ett tomt mål. Hur som helst är det i de bollsporter som handlar om stora bollar oftast en boll fylld med luft av mjukare karaktär som används.

I Sverige har de flesta också mycket stor nytta av skolan när det gäller dessa bollsporter. Här får många spela olika sporter som handboll, fotboll och basket. Något som faktiskt är mycket populärt som bollsport sett till hela världen är just basket. Här handlar det om ett spel med en boll på en mindre plan, varvid det finns en högt placerad nätkorg på varje kortsida. I dessa korgar ska bollen placeras och beroende på hur långt ifrån du kastar kan du tillföra laget två eller tre poäng. Detta gäller alla kast utom när det är dags för straffkast som bara ger ett poäng.

Basket är också en sport med mindre antal deltagare i varje lag, än om du jämför med handboll och fotboll. Många gånger uppskattas även basket då reglerna i denna bollsport är relativt enkla och något som de flesta kan förstå. Här handlar det om ett spel där du helst inte ska vidröra andra spelare utan enbart bollen som ska förflyttas. Basket är också ett taktiskt spel där det gäller en hög nivå av samarbete. Där ingår mycket passningsspel, samt att du som dribblar bara får ta emot bollen en gång och ta upp den en gång innan du måste kasta den i korgen eller till annan spelare.