Bollsporter med små bollar

När det ska talas om bollsporter med små bollar finns det massor av dessa. Sedan är det naturligtvis upp till alla att definiera vad som verkligen ska kallas för bollsport eller inte. Dock är det så att de flesta av alla sporter som utförs med någon typ av boll är att klassificera under kategorin bollsporter. Här kan då nämnas golf, polo och boule även om dessa kanske inte är de första man tänker på när det gäller bollsporter med liten boll. Alla dessa exempel som tagit av dessa tre är bollsporter med en liten boll som är av hård karaktär.

tennis and table tenniDet första som kommer upp när du tänker på bollsporter med en liten boll
kanske är tennis och bordtennis, vilka är de som kanske mest utmärker sig som bollsporter. Något du kanske inte tänker på är att faktiskt badminton är en bollsport. Den fjäderliknande flygande tingest som används i denna sport ser definitivt inte ut som en boll, men går faktiskt under namnet badmintonboll trots sitt avvikande utseende. Därför kommer även badminton att räknas in som en av alla de bollsporter som sällar sig till skaran av de som spelas med små bollar.

Här kommer du även att finna andra sporter som biljard och snooker som även dessa är bollsporter som utövas av många. Speciellt vanligt är dessa spel som folklig underhållning i de asiatiska delarna av världen. Just snooker, biljard och även bowling räknas även till de bollsporter som på något sätt har förknippats med drickande av alkoholhaltiga drycker. Detta är naturligtvis när det gäller dessa sporter som amatörmässig underhållning en kväll på stadens nöjesliv. Alla sporter på elitnivå och vid tävlingar utförs naturligtvis utan att inta några som helst drycker av detta slag. Skulle detta förekomma blir den som har intagit dessa automatiskt avstängd och bortförd från tävlingen.